r
Nosalty Logó

Madártej ullmann konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ullmann
Madártej ullmann konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 1453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 102 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Elkészítés

A krém elkészítése

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. Egy nagyobb tálba a fehérjét, kisebbe a sárgájákat.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a vaníliás pudingport. [Mi azt szeretjük, ha krémesen lágy az öntet, ezt pedig biztosabban elérjük, ha nem csak tojást rakunk bele, hanem egy kevés krémport is.] Keverjük simára (én mindig habverőt használok). Ezután adjunk hozzá 1-2 dl tejet, keverjük homogénre.
  3. Forraljuk fel a maradék tejet a csipet sóval, és mérjük ki a cukrot. A cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukort is. Hidd el: nem kell bele több cukor!
  4. Ha forr a tej, akkor adjuk hozzá (gyors keverés mellett) a tojássárgájás keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűsödésig a krémet. Amikor már sűrűsödik, adjuk hozzá a cukorkeveréket is. Ne főzzük sokáig, amint elkezd sűrűsödni és kicsit bugyogni, tegyük félre és kevergessük még, hogy elkezdjen kihűlni.
  5. A legfinomabb, ha teljesen hidegre kihűtjük. Fontos, hogy hűlés közben folyamatosan (5-10 percenként) alaposan keverjük át a habverővel. Egyrészt így gyorsabban hűl, másrészt elérjük, hogy lágy és krémes, ne pedig géles állagú legyen.

A madárkák elkészítése

  1. Egyből azután, hogy a tojásokat kettéválasztottuk, adjuk hozzá a fehérjéhez a csipet sót és a kristálycukrot. Hagyjuk állni addig, amíg a krémet elkészítjük.
  2. Robotgéppel verjünk igazán kemény, törős habot a keverékből.
  3. Egy lapostányérra kanállal vagy nyomózsákkal formázzunk tetszőleges halmokat a habból. Legyen 1-1 cm hely a habgaluskák között.
  4. Tegyük mikrosütőbe a tányért: maximális teljesítményen, 50 másodperc alatt elkészül. Ismételjük ezt addig, amíg van habunk.
  5. Így hamar elkészülünk, és finom, habos, soha össze nem eső, szép madárkákat rakhatunk a krémbe.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3066
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ullmann 1 recept

Nem találtam rá sehol az igazán finom madártej receptjére. 3-4 könyvből, és néhány jó tipp alapján kikísérleteztem a sajátomat. Sokszor készítem, és mindig hamar elfogy! :-)

Hozzávalók

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek