r
Nosalty Logó

Lusta kenyér bármikor

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Lusta kenyér bármikor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 936 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3744 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 936 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8724 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    6475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1658 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 3744 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 208 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg kelt tésztáttetszés szerintire formázzuk,és sütőlaponkelesztjük 40-60 percig, mialatt a sütőt előmelegítjük 230 fokra.
  2. Kelesztés után 20-30 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt 200-ra, és aranybarnárasütjük.
  3. Sütés utánrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 76641
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Ajánló

További információ az Artizán péksütemény bármikor receptemnél és az artisanbreadinfive.com weboldalon olvasható. Ha ropogósra akarjuk a kenyeret, akkor "vizezzünk" (spriccelés, sütő aljában edényben forró víz....gőzös sütés). Ha alacsonyabb hőn sütünk, és sütés után konyharuhát borítunk a kenyérre, akkor puha héjat kapunk. Lehet kevesebb élesztővel is készíteni; a minimum állítólag fél teáskanálnyi is lehet, de akkor meghosszabbodik a kelesztési idő (első és második kelesztési idő is!). Viszont a hosszabb idejű kelesztéssel finomabb ízeket kapunk; jobban hasonlít a természetes/vadkovászos kenyér ízéhez. :) A kelt tészta keveréket 2 héten belül fel kell használnunk! 

Receptkategóriák

Keverés után négy nappal megint ki kellett próbálnom a hideg kelt tésztát a hűtőből! Tesztelni akartam, hogy hogyan működik "bármikor"; ez alkalommal egy kenyérnyi adag tésztát sütöttem meg. (A kelt tésztám 50% fehér kenyérliszt és 50% teljes kiőrlésű liszt keveréke.) Hihetetlenül meglepett ez a kenyérsütési technika, mert DÖBBENETESEN EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ!! Gyors és könnyű munkafolyamat (gyerekek is élveznék a formázást, mert olyan könnyű a tésztával dolgozni!) A péksütemények és a kenyér is minden probléma nélkül kelt, gyönyörűen emelkedett a sütőben.... Kívül ropogós, belül puha kenyeret kaptam. Ha hideg a tészta és nagyobb a kenyér, akkor növeljük a kelesztési időt; 60-90 percre! A küllem és íz egyébként nagyon hasonlít a kovászos kenyéréhez!!!  Most már nemcsak lusta lángosunk van, hanem lusta kenyerünk is! Hurrá!!! :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek