r
Nosalty Logó

Lúdláb torta kicsiknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta kicsiknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A két 6 tojásos piskótához

A töltelékhez

Összesen 781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A két 6 tojásos piskótához

A töltelékhez

Összesen 4691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A két 6 tojásos piskótához

A töltelékhez

Összesen 169 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    212 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12083.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3397 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    4493 mg
  • Nátrium
    3250 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 4691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A két 6 tojásos piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A két 6 tojásos piskótához

  1. A piskótához válasszuk szét a 6 tojást. A sárgáját habosra kavarjuk ki a cukorral. Ehhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A fehérjét egy csipet sóval verjük fel.
  2. A sütőport hozzáadjuk a 6 ek liszthez, majd a kakaóport és a késhegynyi szódabikarbónát is.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a fehérjét és szétszórva kanalanként hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet a tojáskrémhez.
  4. Kizsírozzuk a tortaformát, ezután megszórjuk kicsi liszttel. Mielőtt a piskótát a sütőbe helyezzük, ütögessük le az asztalhoz hogy a légbuborékok eltávozzanak belőle. Így nem fog összeesni a tortánk. Előmelegített sütőbe helyezzük, amit 20-30 percig sütünk, majd tűpróbát végzünk, a fél órától számított 5 percenként.
  5. Ha készen van, kivesszük a tepsiből és körbevágjuk a formában, hogy szépen ki tudjuk venni. Lehetőleg rácsra helyezzük.
  6. Ha kihűlt, kettévágjuk. Készítsük el a második piskótát ugyanígy. A piskótalapokat óvatosan locsolgassuk meg tejes rummal, így nem fog kiszáradni.
  7. A meggyszemeket lecsöpögtetjük.
  8. A krémhez egy liter tejet felteszünk a tűzre a cukorral. Egy bögrényi tejet elveszünk belőle és csomómentesre keverjük a megmaradt kakaóval és a liszttel. Amikor a tej felforrt, hozzáadjuk a kakaós keveréket és addig keverjük a tűzön, amíg pudingszerűvé nem válik.
  9. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a margarint és egy kevés rumot. Botmixerrel vagy habverővel csomómentesre kikeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  10. A torta töltésénél újból keverjük csomómentesre, mert addig megdermed a teteje. A piskótát kenjük meg a kakaós krémmel és szórjuk meg a meggyszemekkel. Ne sajnáljuk :) Helyezzük rá a következő piskótát, majd ezt addig folytatjuk, amíg az összes piskótánk el nem fogy.
  11. A krémünkből vegyünk ki egy fél bögrényit, hogy azzal majd a végén be tudjuk kenni a tortánk tetejét, mert az oldalát sűrűbbre kell főzni, hogy ne folyjon le az oldalán. Ha kivettük, a többi krémhez adjunk még lisztet és cukrot, és újból főzzük fel. Közben folyamatosan keverjük. Ha kihűlt, ezzel már az oldalát szépen be tudjuk vonni a krémmel. A félretett csokikrémet kenjük rá a tetejére. Hagyjuk dermedni legalább 1 órát.
  12. Díszítsük kedvünk szerint a tortánkat egy dekortoll segítségével :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9399
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Egy rövidke történet a tortánkról :) 2 éves kisunokámnak mondtam, hogy Mama majd csinál neki Lúdláb tortát, ha jönnek legközelebb. Erre közölte, hogy Ő márpedig nem fog enni belőle, mert ő nem eszik húst. :) Alig tudtam meggyőzni, hogy nem a lúdból fogom elkészíteni. Ezért került rá a tortára egy kis mesés ludacska :) Mondanom sem kell, hogy nagyon ízlett neki :)

Hozzávalók

A két 6 tojásos piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek