r
Nosalty Logó

Libamájas pöttyös ravioli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Libamájas pöttyös ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 6123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9309 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    529.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    288 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37284 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    216 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3116 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37236 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 6123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A piros tésztához

  1. A céklát megtisztítjuk, a züldségpucolóval keskeny lapokra szeleteljük, kevés vízzel megfőzzük.
  2. A libamájat fűszerezés nélkül egy olyan edényben tesszük fel sütnilibazsírban,hogy a zsír teljesen ellepje a májat. A lehető legkisebb lángon sütjük kb. fél órát, sütjük, míg a máj kívülről el kezd pirosodni, és ha megszúrjuk, már nem jön belőle vér. A megsült májat 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  3. Mindkét tésztát összegyúrjuk, fóliába tekerve 1/4 - 1/2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetés után a tésztákat alaposan kilisztezett deszkán vagy munkalaponkinyújtjuk kb. 1 mm vastagra, és valamilyen tetszőleges eszközzel kis köröket vágunk belőle (én egy linzer szaggatót használtam a hatékonyság miatt,mert így azonnal 3 kört tudtam kivágni), majd a kis tésztaköröket az ellenkező színű tésztába helyezzük vissza, és azzal együtt nyújtjuk tovább (jó, ha van tésztanyújtó gépünk).
  5. 12 cm átmérőjű ravioli készítővel köröket vágunk ki a tésztából, majd a közepébe helyezünk egy szelet májat, rá egy aszalt szilvát, és a tésztakészítővel a széleit összenyomjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük a tésztát (mindig csak keveset, hogy ne ragadjanak össze, és ne hűtsék le a vizet).
  7. Leszűrjük, leöblítjük, és én visszatettem abba az edénybe, amiben a zsír volt, és 1 kanálnyi maradt benne. Ebben megforgatjuk, és tálaljuk.
  8. Tálalásnál lilahagyma chutneyt adunk hozzá, a vékony céklaszeletekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2689
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamájas pöttyös ravioli
Évi néni 1830 recept

Tudom, hogy a libamájhoz tokaji aszú illik, de az nekem nem volt, viszont volt minden másom itthon. Elmondhatom, hogy a vörösborban sült lilahagyma ugyanolyan finom volt vele és az aszalt szilvával. Tehát nincs kőbe vésve. Nem az az étel, amit heti szinten bevállalnék, de annyira izgatott a pöttyös tészta, amit a tisztatészta.blog.hu-n láttam, hogy kényszert éreztem az elkészítésére. Családom szerte széjjel, gyerek táborozik, apa dolgozik, anya pöttyös tésztát főz. Ideális volt az idő, talán leszámítva a kint tomboló kánikulát, de a dolog már el volt döntve. Így utólag nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy elkészítettem ezt a szépséges ízbombát. (Szerintem nem utoljára.)

Hozzávalók

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek