r
Nosalty Logó

Levendulafagylalt vaníliával és rózsavízzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulafagylalt vaníliával és rózsavízzel
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beleszórjuk a levendulát, a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliarudat, majd éppen csak felforraljuk. Lefedve langyosra hűtjük, majd leszűrjük.
  2. A tojássárgákat jó habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is jól elmixeljük. A tojásos keveréket lassan belecsurgatjuk a tejszínes tejbe és lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Híg pudingszerű massza lesz belőle, olyasmi, mint egy sűrű madártej. Hozzáadjuk a rózsavizet is.
  3. Műanyagedénybe öntjük, teljesen kihűtjük, majd lefedve fagyasztóba tesszük. (Nyilván, ha van fagyigépünk azzal készítsük. Nekem nincs.) 1-2 óra elteltével (mikor már dermedni kezd) fél órás szünetekkel 3-4 alkalommal alaposan keverjük át. Krémes, lágy fagylalt lesz belőle.
  4. Tálalás előtt érdemes szobahőmérsékletentartani egy darabig, hogy szépen adagolható és kellemes állagú legyen.
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9653
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta imádom a fagyit. Apával ketten tartjuk a fagyievési rekordot családon belül (8 gömb :P), bár a gyorsaságot illetve mindig ő nyer.  Oh, azok a gyermekévek...amikor még kb. csak a csoki-vanília-puncs trió volt a választék, kiegészülve néha olyan különlegességekkel, mint pl. pisztácia. (Apropó pisztácia,  hogy egy klasszikust idézzek: "- Te! Adj már nekem is egy tölcsért! - Tutti-frutti, karamell, vanília. - Pisztácia. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé. - Oké. Akkor legyen vanília pisztáciával. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, karamell, tutti-frutti, rumosdió és kávé. - Oké. Akkor legyen mondjuk tiszta csokoládé egy kis pisztáciával. - Mondd, Te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. .... -Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből. ...Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!")   Szóval a fagyi mindig, minden mennyiségben jöhet, ha hideg van, ha meleg, bár a tavasz sajnos még várat magára. Házilag nem egy nagy ördöngősség fagyit készíteni, a hűtést leszámítva hamar készen is van. A levendulafagyi további előnye, hogy ilyet boltban nem is lehet kapni. Érdemes kipróbálni, mert különleges és nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!