r
Nosalty Logó

Leveles tésztás sült alma

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Leveles tésztás sült alma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almák előkészítése

Tészta

Összesen 1013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almák előkészítése

Tészta

Összesen 4050 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almák előkészítése

Tészta

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 4050 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Almák előkészítése

Tészta

Elkészítés

Almák előkészítése

  1. Az almákat megpucoljuk, a tetejüket levágjuk. A tetőket tegyük félre, mert szükség lesz rá a későbbiekben.
  2. Óvatosan kiszedjük a belsejét úgy, hogy az alma egyben maradjon.
  3. A kimagozott, megtisztított almákat bekenjük citromlével. Közben a cukrot összekeverjük fahéjjal.
  4. A fahéjas cukorban megforgatjuk az almákat.
  5. A lekvárt és a diót összekeverjük, és beletöltjük az almákba.

Tészta

  1. Ha a leveles tészta kiolvadt, elnyújtjuk ujjnyi vastagra, és egy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
  2. Egy kevés tésztát levágunk, ezekből lesznek a levelek. Érdemes négyszögletű darabokat, mert ezeket csak átlósan félbevágjuk, és egy kis igazítás után készen is vannak a levelek. Beirdaljuk, mintha eres lenne.
  3. A megtöltött almákra rátesszük a tetejüket, és betekerjük az almákat a tésztacsíkokkal.
  4. A tetejükre rátesszük a leveleket, és bekenjük tojással.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3940
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Ajánló

Vaníliasodóval még finomabb. Karácsonyra is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban láttam, és kipróbáltam. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Almák előkészítése

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek