r
Nosalty Logó

Lestyános csirkeszárny tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Lestyános csirkeszárny tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    308.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6756.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    676 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2345.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2102 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    4022 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3533 micro
Összesen 6221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, és egy lábasba olajat téve, beletesszük a hagymákat, a kevés sót, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Tűzről levesszük a lábast, beletesszük a 2 tkanál házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a csirkeszárnyakat, a hámozott paradicsom konzervet, a mirelit zöldpaprikát, a fűszereket, kevés vizet (2-3 dl), és kb. 150 -160 fokon elkezdjük főzni, fedő alatt, néha megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. 40 perc után a hús puhaságát nézzük meg.
  4. Amennyiben már majdnem jó, tegyük bele az üveg zöldbabot, óvatosan keverjük el, és még kb.10-12 percig főzzük.
  5. Egy másik lábasba olajat teszünk, ebbe öntjük a tarhonyát, és kis lángon, keverés mellett a kívánt színűre pirítjuk, mi világos zsemle színű pirítást szeretjük.
  6. Ha ez kész, sózzuk a tarhonyát, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a petrezselyemzöldet, kicsit átkeverjük, majd lefedve, 8-10 percig főzzük kis lángon, keverjük közben, mert leragad, ezután kikapcsoljuk, és lefedve hagyjuk, hogy a tarhonya a vizet magába szívja, megpuhuljon, és pergős is legyen.
  7. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tarhonyával, tejföllel és a házi savanyúval.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2415
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Az ételt elkészíthetjük friss zöldfűszerekkel is, és ha nem sokára jön a friss zöldpaprika és paradicsom, zöldbab, -azzal még finomabb ízű lesz az étel. Kínálhatunk finom bort mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lestyános csirkeszárny tarhonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Egy  gyors ebédet szerettem volna készíteni. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk