r
Nosalty Logó

Lencsefasírt savanyú krumplipürével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Lencsefasírt savanyú krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    784 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1465 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Elkészítés

A lencsefasírthoz

  1. A lencsefasírthoz a lencsét megfőzzük, a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A lencsét krumplinyomóval összetörjük (maradjon egész is), hozzákeverjük a pirított hagymát, a tojásokat, grízt, szezámmagot, majorannát, sót ízlés szerint (eléggé lágy ez a massza, de nem gond).
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk, 6 kupacot rakjunk bele kanállal, kissé lapítsuk le, és megsütjük.
  4. Közben a krumplit vágjuk kockákra, és a babérlevelekkel, ízlés szerint sóval megfőzzük, majd kissé törjük meg.
  5. Az olajat felforrósítjuk, majd leveszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és a krumplihoz keverjük, sózzuk és ecettel ízesítjük, ízlés szerint egy keves lét keverjünk a krumpli főzőlevéből, hogy ne legyen túl száraz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4959
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A lencsefasírtot az interneten találtam, egy kicsit átformáltam, a savanyú krumplipüré néha előfordul nálunk, most csak úgy eszembe jutott köretként. Igazából kiadós, mi 3-an ettük, de kétszerre beosztva igen tápláló.

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek