r
Nosalty Logó

Lekváros párnácska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nkcicc
Lekváros párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként egy tálba összeöntjük a lisztet, a sót, az olajat és a tojásnak a sárgáját. A fehérjét félretesszük.
  2. Ezután egy kis bögrébe, kevés langyos vízhez keverünk 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc múlva felfut az élesztőnk. Ezt hozzáöntjük a tál tartalmához, és összedolgozzuk, látni fogjuk, ha túl híg, lisztet adunk még hozzá, ha túl masszív, akkor kevés langyos vizet.
  3. A kész tésztát negyed órán át még kelesztjük, majd kinyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval vagy egy üveg pohárral kiszaggatjuk, és a közepére helyezzük a gyümölcsízt. Vigyázzunk, hogy ne sokat tegyünk bele. Ezután félkör formájúra összehajtjuk, és villával összenyomogatjuk a szélét, szépen körben.
  5. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, szórunk a tetejére egy kis kristálycukrot. Normál sütőben 20-40 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5559
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

A párnácskák kitűnően alkalmasak vendégvárónak, és nagyon sok ízesítési lehetőséget rejtenek. A gyümölcsízek között is széles az ízválaszték, így akár több fajtából is rakhatunk bele tölteléknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!