r
Nosalty Logó

Lekváros batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 3961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4250.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojás sárgáját.
  2. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Ekkor beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és szép cipóvá gyúrjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  4. Vastagon lisztezett felületen fél cm-esre nyújtjuk a tészát és szaggatóval, kis kockákat nyesünk és a közepére kis halom lekvár kupacot teszünk, majd pici fahéjjal megszórjuk azt.
  5. Széleket a tojás fehérjével megkenjük, és kis háromszügekbe hajtogatjuk. Nem muszáj villával,ujjbeggyel is megoldható a kérdés.
  6. Megsütjük sütőpapíros tepsin, míg szépen meg nem pirulgat, majd még forrón, a fahéjas porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12178
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

A lekvár kiválasztásánál eslődleges szempont legyen, hogy régi, akár már beszáradtat válasszunk, mert az nem fog kifolyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromat idézi nekem ez a süti, Anyu csinálta mindig, csak ő a belsejébe, a lekvár mellé darált diót tett és csak porcukorba forgatta. Ám mivel, hogy én fahéj-őrületben szenvedek, ebbe is muszáj volt beletennem!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?