r
Nosalty Logó

Legyező torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Legyező torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    319 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3029 micro
Összesen 6345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csokoládékarikához

  1. Csokoládékarikát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
  2. A fehérjehabra rászedjük a sárgája habot, óvatosan belekeverjük. A liszt és kakaópor keverékét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Karikába töltjük, majd 160°-on megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűlés után kettévágjuk.
  4. Világos roládlapot készítünk. A tojássárgáját a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
  5. A fehérjehabra rászedjük a sárgájás habot, majd óvatosan belekeverjük. A lisztet ráöntjük, és egy-két mozdulattal belekeverjük. Kettő alacsonyperemű tepsire kenjük. 180°C sütjük 10 percig. (Vigyázni kell, gyorsan sül.)
  6. Sülés után hagyjuk kihűlni.
  7. Vaníliás pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni.
  8. Mikor kihűlt, egy tálba tesszük, és habverővel keverjük. Közben beletesszük óvatosan a kakaóport. Mikor elkevertük, hozzáadjuk a puha margarint és habosra keverjük.
  9. A kettévágott karikának mindkét felét megkenjük csokoládékrémmel. A roládlapot is megkenjük krémmel, majd csíkokra vágjuk.
  10. Az első csíkot feltekerjük és a tortakarika közepére helyezzük. A többit folyamatosan köré tekerjük. A felső karikát ráhelyezzük. Körbekenjük a krémmel, majd dermesztjük.
  11. Az oldalát tortadarával panírozzuk, a tetejére krémrózsákat nyomunk.
  12. Higított csokoládét a torta átmérőjével megegyezően elkenünk. Ha megdermedt, forró vizes késsel felszeleteljük.
  13. Átlósan ráhelyezzük a tortára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 28429
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

26 cm-es tortakarikát használtam. A csokoládétetőt csak simán rá is lehet fektetni felszeletelve. 

Receptkategóriák

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt a suliban tanultuk. Öcsém 20. születésnapjára készült ez a torta.   

Hozzávalók

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?