r
Nosalty Logó

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nika978
Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 181 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    3473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11254.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    3003 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    4292 mg
  • Nátrium
    3394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    738 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    2745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4412 micro
Összesen 5551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Két piskótalapot fogunk sütni, kétszer 6 tojásból. (Tehát a piskóta hozzávalóit felezzük el.) A tojássárgát szétválasztjuk, és a cukorral, vaníliás cukorral, ételfestékkel "fehéredésig" verjük.
  2. A lisztet a sütőporral lassanként adagoljuk a tojáshoz, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgához. Ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
  4. 200C°-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 percig sütjük. Ha azt tapasztaljuk, hogy a közepe kicsit nyers, levesszük a hőfokot 180C° ra, és további 5 percig sütjük.
  5. Ugyanezt megismételjük a másik adag hozzávalókkal.

Krém

  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, vaníliakivonattal, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, ha kész, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan, apránként hozzákeverjük a tojássárgáját. Majd visszahúzzuk a tűzre, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, és a lábast egy előre kikészített jeges vízzel teli tálba rakjuk, hogy könnyebben kihűljön.
  4. Amíg hűl, felverjük az előzőleg pár órára hűtőben állított habtejszínt (hulala) a habfixálóval.
  5. A már kihűlt krémet csomómentesre keverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a habot. Ízlés szerint még ízesíthetjük vaníliakivonattal.

Díszítés

  1. A lapokat 2-2 félre vágjuk, így kapunk 4 viszonylag magas lapot. Mindegyik lapra kenünk egy jó nagy adag krémet.
  2. Amire felpakoljuk az általunk választott gyümölcsöket.
  3. Mielőtt rárakjuk a másik lapot, arra is kenjünk a krémből, hogy a gyümölcsök szépen ráragadjanak.
  4. A maradék gyümölccsel és habbal díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4968
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
Nika978 2 recept

Édesanyámnak szerettem volna az 55. születésnapjára valami nagyon finom és könnyű tortát sütni. Nem találtam konkrétan olyan receptet, amit elképzeltem, így több receptből gyúrtam és variáltam ezt össze. A végeredmény teljes siker volt! Mindenki odavolt érte; aki alapból nem édesszájú, az is a tányérját nyalogatta. :) Szerintem egy próbát megér, nagyon finom.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek