r
Nosalty Logó

Legfinomabb medvehagymapesztós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Legfinomabb medvehagymapesztós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pesto

Összeállítás

Összesen 1285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pesto

Összeállítás

Összesen 5139 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pesto

Összeállítás

Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12243.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    3433 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    3509 mg
  • Nátrium
    4173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1189 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 5139 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Pesto

Összeállítás

Elkészítés

Pesto

  1. Beletesszük az aprítógépbe a hozzávalókat, és ráöntünk az olívaolajból. Összeaprítjuk, és menet közben csurgatunk még hozzá az olajból. Tovább pépesítjük, nem baj, ha nem teljesen sima, jót tesz az állagának, ha egy picit darabos marad.

Összeállítás

  1. Amíg készítjük a pestot, tegyük fel a tésztát főni.
  2. Serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a hagymákat és bacont, fűszerezzük. Belekanalazzuk a pestot, és felöntjük tejszínnel. Kicsit összefőzzük a szószt, majd borítsuk bele a kifőtt tésztát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és laposan összekeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
  3. Frissen, forrón tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 34053
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legfinomabb medvehagymapesztós tészta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A medvehagyma szezonja idején a pesto kihagyhatatlan, íme egy megúszós, ám isteni kaja. A receptet leírni több idő volt, mint elkészíteni. Friss, krémes ízbomba egy tányérban. Amíg kifő a tészta, elkészül a pesto. Álmodni sem lehetne jobbat. Tuti jó maradékmentő, amit a hűtőben találunk - és persze kompatibilis a fogással (csirke, cukkini, gomba, spenót, tonhal, olívabogyó) - mehet bele bátran.

Hozzávalók

Pesto

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek