r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Legegyszerűbb lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1377 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6131.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    427 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    4261 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    5016 micro
Összesen 1377 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    766 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. A hagymát megpucoljuk, félbe, majd vékony szeletekbe vágjuk. Beletesszük a zsírba.
  2. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereiről a magot eltávolítjuk, és a hagymára vékonyan rászeleteljük. Kedvünk szerint vékony karikákra is vághatjuk. Megsózzuk, összekeverjük. Lefedjük, és néha megkeverve megpároljuk.
  3. A paradicsom csumáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, amikor felreped a héja, lehúzzuk. A levet engedett, és már félig megpuhult hagyma-paprikára rádaraboljuk. Lefedve, időnként megkeverve nagyjából szétfőzzük.
  4. A tojásokat egy tálba beleütjük, enyhén megsózzuk, felverjük.
  5. A lecsóalapról levesszük a fedőt (ha virslit, kolbászt szeretnénk bele tenni, itt rakjuk bele), nagy lángon a keletkezett lé 3/4-ét kevergetve elfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásokat, kevergetve, alulról-fölfelé forgatva 1-2 perc alatt készre sütjük. (Mi lágyabban szeretjük a tojást benne, de tovább sütéssel lehet morzsálósabbra is készíteni.)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 127023
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a legeslegegyszerűbb lecsó, mivel nyáron a hozzátevői biztosan megtalálható minden konyhában. Természetesen felturbózhatjuk még (maradék) virslivel, kolbásszal karikákra vágva. Zsír helyett süthetünk ki füstölt szalonnát, és annak a zsírjában is elkészíthetjük.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek