r
Nosalty Logó

Lecsós zöldbableves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    756 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    1810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot a szeletelt zöltségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát egészben 2 liter vízben feltesszük főzni.
  2. Fűszerezzük, majd ha megpuhult a zöldbab, 3ek lecsót beleteszünk, 2 szál petrezselyemzöldet.
  3. Világosbarna rántást készítünk, a piros fűszerpaprikát beleszórjuk, le is húzzuk 1-2 kavarás után, majd a forró leveshez adjuk.
  4. Tejföllel higítjuk, még egy kicsit főzni hagyjuk, és tejfölel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2773
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Itt a zöldbab-szezon, és én mertem kipróbálni, hát, te is tedd meg. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a jó kis receptet a neten találtam még tavaly, azóta többször elkészítettem. Ha nincs üveges lecsó, akkor 1 db paradicsom és egy db paprika helyettesítheti. A lecsó megváltoztatja az ízvilágát...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek