r
Nosalty Logó

Lecsós máj sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Lecsós máj sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5569 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 360 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    591 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22367 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    267 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    1562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22277 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1440 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1464 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnacsíkokat vágjuk félbe, és alacsony lángon süssük ki a zsírját. Szedjük ki egy tányérra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg a visszamaradt zsiradékon. Öntsük fel a borral, és forraljuk fel.
  2. Nálunk a máj tisztított, szeletelt (kb. 1 cm vastag), így én csak leöblítettem, majd leitattam a felesleges vizet róla. Leheletnyi olajjal kikent tepsibe rakjuk a májat. A szalonnacsíkokat elosztjuk igazságosan a szeletek tetején. Ráhalmozzuk a pirított hagymát, végül kanalazzuk a lecsót is rá.
  3. Közepesre előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2817
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Tejbe áztatva nem lesz olyan erőteljes íze a májnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyan az amerikaiak nem igazan szeretik a belsőségeket, mégis minden étteremben van liver and onion. Ez a sütőben sült változata, amit én a nyáron eltett lecsóval dobtam fel. Nagyon jó ízű és szaftos a máj így elkészítve. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek