r
Nosalty Logó

Lecsós-húsos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lecsós-húsos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2533 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2908 micro
Összesen 3882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. Közben a 3 db tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kis kockára vágott szalonnán üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a darált húst, kb. 2 dl vizet, és főzzük.
  4. Félidőben hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Készre főzzük.
  5. Amikor elkészült, belekeverjük a felvert 3 db tojást és a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.
  6. Nagyobb tepsit olajjal kikenünk, elterítünk benne egy sor karikára vágott burgonyát, elosztjuk rajta a lecsós-tejfölös húst, rá a karikára szeletelt főtt tojást. Befedjük a maradék burgonyával, meglocsoljuk pár ek olajjal.
  7. A tepsit fóliával befedjük, és előmelegített sütőben sütjük, végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2267
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-húsos rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Annyira kiadós és laktató étel, hogy egy favágás alkalmára készítettem el (4 férfi részére), és még vacsorára is maradt belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek