r
Nosalty Logó

Lazacsaláta Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Lazacsaláta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 737 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket (kb. 4 cm széles) bedörzsöljük az előzőleg pépesített fokhagymával, a sóval és a borssal. Az olívaolajat felhevítjük, és magas hőmérsékleten, a bőrükkel lefele, kb. 2 percig megpirítjuk a halat. Reukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedő alatt süssük tovább kb. 5 percig. (Villával óvatosan mozgassuk meg a szeleteket, és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy nehogy odasüljön). Ezután fordítsuk meg a halszeleteket, és fedő nélkül süssük kb. 2 percen keresztül. Szedjük tányérra, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt (itt most ajánlom, hogy ki-ki a maga bevált receptje alapján). Én gyakran használok kizárólag egy fajta dobozos hollandi szószt, amit viszont sajnos nem láttam a hazai élelmiszerpolcokon.
  3. A kihűlt halszeletekről eltávolítjuk a bőrét, majd a filéket egy tálba téve, két villa segítségével darabokra szedjük. Meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a citromhéjat (reszelt v. hajszálvékonyra vágott), ráöntjük a majonézt, és végül beleszórjuk a nem túl finomra vágott kaprot. A villával óvatosan összeforgatjuk az egészet. Tálalásig behűtjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 8808
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

Ünnepi hideg büfé egyik finom tartozékaként ajánlom, mert sajnos nem egy olcsóság. Mindenki kedve és ízlése szerint tálalhatja, pl. főtt tojás karikákkal. A majonézzel kapcsolatban: unokatestvérem trükkje: mennyiségtől függően 1-2 ek száraz vörösborral bolondítja meg. Nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacsaláta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Ünnepi alkalmakkor finom kiegészítője a hideg büfének.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek