r
Nosalty Logó

Lazacos burgonya gratin kapros tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lazacos burgonya gratin kapros tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    1308 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot megmossuk, jól lerázzuk, majd apróra vágjuk. A tejet elkeverjük a tejszínnel és a kaporral. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb vagy 2 kisebb tűzállóformát az elfelezett fokhagymával jól bedörzsöljük, majd a vajjal kikenjük. A burgonyát a formába rétegezzük, közbe sóval és borssal megszórjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínes öntetet, betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük.
  5. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd kockákra vágjuk. A lazacot megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A lazacot a burgonyára rakjuk, megszórjuk a paradicsommal, és további 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3914
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A finom-krémes burgonya gratin, itt most lazaccal sütve, tökéletes vacsora vagy ebéd mindazoknak, akik a halat szeretik. Hal nélkül pedig egy finom köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!