r
Nosalty Logó

Lazac rizzsel és párolt brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac rizzsel és párolt brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 838 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 1675 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 93 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 838 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4281 micro
Összesen 1675 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Elkészítés

Brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy nagy wokban vagy mély nemesacél edényben pároljuk. (Sós vízben, hogy félig ellepje a brokkolikat.)
  2. Kb. 15 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Közben többször megmozgatjuk az edényt.)
  3. Majd a vizet leöntjük róla (kb. 1 ek. mennyiséget hagyunk rajta), és hozzáadunk kb. 1-2 ek 82 %-os vajat. Így is pároljuk fedő alatt 1-2 percig.

Rizshez

  1. 125 g rizst kimérünk, és feltesszük bő (kb. 3× annyi, mint a rizs) sós vízbe főni. (Én így szoktam a rizst elkészíteni, mert így nekem egyszerűbb.)
  2. Az elején a fontos néhányszor megkavarni, nehogy letapadjon az edény aljára a rizs.
  3. Majd forrástól számítva 10-12 perc alatt készre főzzük. (Néhányszor itt is megkavarjuk.)
  4. Leszűrjük. Forró vízzel többször átöblítjük (az összeragadás megelőzése miatt), majd sózzuk, és egy kis vajjal is ízesíthetjük.

Lazachoz

  1. 2 db 200 vagy 250 g-os friss lazacra van szükségünk (nem füstölt!).
  2. Egy serpenyőben 2-3 ek olívaolajat öntünk, majd amikor felforrósodott, a lazacokat belehelyezzük, először a keményebb, bőrös oldalukkal lefelé. A gáz hőfokát minimálisra vesszük, hogy szépen lassan süljenek át a halak.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével meglocsoljuk.
  4. Néhány perc múlva megfordítjuk, ezt az oldalát is fűszerezzük.
  5. Szép aranybarnára sütjük. (Kb. 10-12 perc. Ha vastagabb a lazac, akkor az oldalára fordítva is szoktam sütni néhány percig, hogy valóban jól átsüljön.)
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 35272
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

Nagyon finom a lazac spárgával és héjában sült burgonyával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a halféléket, Magyarországon sajnos igen kevés helyen lehet kapni igazi halat. (Pangasius és hasonlók közelebb állnak a műanyaghoz, mint a halhoz, ezt élelmiszermérnökként ki merem jelenteni.) Úgyhogy az egyik kedvenc halételünk a lazac, amit elkészíteni nagyon egyszerű, viszont a minőségnek ára van. (Minden csütörtökön friss haláru érkezik a Lidl-be, ott érdemes venni.) A családom egyszerűen imádja, így nálunk gyakran kerül az asztalra.

Hozzávalók

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek