r
Nosalty Logó

Lazac finn módra rukkolasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Lazac finn módra rukkolasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 93 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    878 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13123.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    7267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    3512 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    10992 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Elkészítés

A lazachoz

  1. Lazac:
  2. 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük.
  3. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frissen facsart citrom levével.
  4. 3. Kb. 20 percet állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (addig, míg a halhús el nem válik a bőrtől).
  5. Rukkolasaláta:
  6. 1. Amíg a lazac sül, elkészítjük a salátát.
  7. 2. A rukkolát egy salátástálba öntjük, és lelocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel.
  8. 3. A lilahagymát apró darabokra, az uborkát, a koktélparadicsomot és a feta sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 4. A felaprított zöldségeket hozzáadjuk a rukkolához, majd fűszerezzük sóval és a borssal.
  10. 5. Keverőkanállal összedolgozzuk a zöldségket, és már kész is. (Ízlés szerint még lehet olajat, illetve balzsamecetet hozzáönteni.)
  11. Steakburgonya:
  12. 1. A burgonyát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  13. 2. A cikkeket a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és steakburgonya fűszerkeverékkel ízesítjük.
  14. 3. A burgonyák tetejét olívajjal megöntözzük.
  15. 4. Kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23523
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlanék hozzá! A steakburgonyát lehet helyettesíteni héjában főtt újburgonyával, amit a finnek étkezés közben teavajjal szoktak megkenni. Isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac finn módra rukkolasalátával
Auringonkukka 61 recept

A finnek egyik specialitása a lazac és annak mindenféle elkészítési módozata. Sajnálom, hogy otthon ilyeneket nem lehet kapni a boltokban frissen a halaspultból, legfeljebb csak a nagyobb városokban, és ha lehet is kapni, akkor méregdrága.

Hozzávalók

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?