r
Nosalty Logó

Láva brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Láva brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 8905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1007 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    908 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2874 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 8905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Elkészítés

Csokoládé korong

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Egy alufóliára elsimítjuk kb. 1-2 mm vékonyra, hogy 6 db kb. 10 cm átmérőjű kört tudjunk készíteni belőle.
  3. Még megdermedés előtt célszerű a kör sablont körülvágni, vagy ha ilyen átmérőjű eszközünk van, akkor kiszaggatni.

Brownie

  1. A vajat felolvasztjuk.
  2. Összekeverjük a tojással, a brutális mennyiségű cukorral, a vaníliával, kakaóporral és a szitált liszttel, valamint a sütőporral.
  3. A tetejére rászórjuk a fehér csoki törmeléket, ha nem lenne elég a cukorból. :) A lényeg, hogy kb. kis körömnyi darabokat szórjunk rá, mert a sütésnél a süteménybe mélyedések keletkeznek, és inkább kisebbek legyenek ezek, ha lehetséges.
  4. Megsütjük.

Csokoládé láva

  1. A csokoládékat felolvasztjuk.
  2. A tejszínt nem kell felverni, hanem csak a kihűlt csokoládéhoz hozzá kell keverni, hogy folyós legyen.

Tálalás

  1. A kisült és kissé kihűlt süteményből 6 db kb. 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki, melynek a közepéből kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. (Ez sem megy kárba, mert meg lehet eszegetni.)
  2. A megszilárdult csokoládé korongokat a brownie karikákra helyezzük.
  3. A langyos csokoládé öntetet tálaláskor ráöntjük a korong közepére. Ha még nem elég a csokoládé és cukor adagból, akkor még egy gombóc vanília fagyival is koronázhatjuk a lávafolyamot :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6074
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Édesszájúaknak, akiknek a kalória nem számít :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgéltem egy különleges sütit hétvégi meglepetésnek :) Nah, amit megtaláltam, nagyon fincsi, és élmény enni.... VIGYÁZAT, cukorveszély :) ezt a sütit azoknak nem ajánlom, akik számolják a kalóriájukat, mert lehet, hogy a napi adagot meghaladják.

Hozzávalók

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek