r
Nosalty Logó

Lassan főtt bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Lassan főtt bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5798 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    416.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15330.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4624 mg
  • Nátrium
    8149 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9721 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1701 micro
  • Kolin:
    1813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8351 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    13909 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69576 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1851 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy hőálló edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockázott pancettát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját, ekkor szűrőlapáttal kiszedjük az edényből, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az apró kockára vágott hagymát, sárgarépát és zellert, majd 10-12 percig alacsony lángon pirítjuk, amíg kissé össze nem esik.
  3. Hozzáadjuk a darált húsokat, majd közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
  4. A csirkemájat botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a húshoz. Sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük benne.
  5. Felöntjük a borral, és 5-6 percig tovább főzzük, amíg kissé elpárolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a tejet és annyi alaplevet, ami pont befedi a húst.
  6. Beledobjuk a korábban félretett pancettát, a babérlevelet, a friss zöld fűszereket és a parmezánvéget. Lefedjük az edényt, és 150 fokos sütőbe tesszük 4 órára (vagy ha tényleg nagyon ráérünk, mehet 120 fokra 6 órára is).
  7. Ha a ragu kellemesen besűrűsödött, hozzáadjuk a halszószt, és sózzuk, ha szükséges.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12388
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal indítani, mert nem baj, ha nem fogy el rögtön, a fagyasztóban kiporciózva szépen eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek