r
Nosalty Logó

Lasagne vegán bolognai szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Lasagne vegán bolognai szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    883 micro
  • β-karotin
    2786 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    18203 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11468.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2435 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    5292 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    5298 micro
  • β-karotin
    16715 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    109221 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3091 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Elkészítés

A vegán bolognai szószhoz

  1. A szójagranulátumot leöntjük a felforralt alaplével, és egy órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a szójagranulátumot, kicsit együtt pirítjuk, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon belőle.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsomkonzervet, a vöröslencsét, a reszelt répát, paprikát és a vizet.
  5. Fűszerezzük, cukrozzuk, és gyengén forralva addig főzzük, míg a lencse szét nem fő (kb. 25 perc). Vigyázzunk, hogy ne kapjon le.
  6. Belenyomjuk a fokhagymát, és még 5 percig főzzük.
  7. Kóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges. (Figyelem: nem árt túlfűszerezni egy picit.)

A besamellhez

  1. A vajat felolvasztjuk, és a tejet mikróban felforrósítjuk.
  2. Beleszórjuk a vajba a lisztet, simára keverjük, kicsit megpirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, és elkeverjük.
  4. Felforraljuk.

Egyéb

  1. A vajjal kikent tepsibe a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: lasagne lapok, bolognai szósz, besamell mártás.
  2. A tetejét tésztával zárjuk le, erre jön egy réteg besamell (hogy teljesen befedje), majd a reszelt sajt.
  3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 14099
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Ajánló

Frissen sült fokhagymás bagettel verhetetlen. A lencse-szója arány szabadon variálható, és mindenféle egyéb zöldséggel is tuningolható. A szósz természetesen más módon is felhasználható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne vegán bolognai szósszal
szépróza 96 recept

Az úgy kezdődött, hogy nem volt itthon semmi... Aztán annyira bejött, hogy azóta többször szánt szándékkal is készítem :-) FIGYELEM: A besamell és a sajt nem vegán! 

Hozzávalók

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek