r
Nosalty Logó

Lasagne Séfbácsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Séfbácsi92
Lasagne Séfbácsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 1485 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 5940 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 175 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1485 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    336.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13484.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    624 mg
  • Kálcium
    3375 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3814 mg
  • Nátrium
    4956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1384 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 5940 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2047 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Ragu

Mártás

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.
  3. Ha kész, beletesszük a passzírozott paradicsomot, paprikakrémet és a fűszereket. Alaposan megkeverjük, és összerottyantjuk. Ha kész, félretesszük.

Mártás

  1. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan összekeverjük habverővel, majd beleöntjük a tejet.
  2. Ha a tej kellően felmelegedett, folyamatos keverés mellett elkezdjük adagolni hozzá a sajtot, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Ha kész, ízlés szerint beletesszük a fűszereket.

Összeállítás

  1. Egy kb 20x30-as jénai tál aljára teszünk egy keveset a raguból, a mártásból és megszórjuk sajttal. Erre következik a lasagne tészta. A tál teljes felületét rakjuk ki tésztával.
  2. Ezután megismételjük a műveletet annyiszor, amíg a ragu el nem fogy. Fontos, hogy a mártásból és a sajtból ne használjuk el az egészet, mert kelleni fog, hogy rátegyük a maradékot a tetejére.
  3. Ha összeállítottuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 746
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Séfbácsi konyhájából
Séfbácsi92 28 recept

A lasagne az egyik kedvenc ételem, és a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók

Ragu

Mártás

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek