r
Nosalty Logó

Lasagne gyúrt tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annamo
Lasagne gyúrt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A besamelhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A besamelhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A besamelhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8967.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    4119 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4555 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 4661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5689 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, átpirítjuk rajta a darált húst, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, végül hozzáadjuk a paradicsompürét. Adhatunk hozzá még kb. 2 dl vizet, és ezzel készre főzzük kb. 15 perc alatt.
  2. A besamelhez az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, felforraljuk. Érdemes állandóan kevergetni egy kézi habverővel, ha csomómentes, szép selymes mártást szeretnénk kapni. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. A tojásokból és a lisztekből begyúrjuk a tésztát. Nem sózzuk! Pár perc pihentetés után 4 részre osztjuk.
  4. A tepsink aljára teszünk egy kevés ragut, majd kinyújtjuk az első tésztát, és rátesszük. Újra ragu, újra tészta.
  5. A negyedik tésztára már nem teszünk ragut, hanem egy villával jól megszúrkáljuk, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel sütés közben.Szépen rásimítjuk a besamelt.
  6. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad forrón szeletelni, mert szétcsúszhatnak a rétegek, érdemes egy kicsit pihentetni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 19311
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Ajánló

Egy jó hideg sör jól csúszik rá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom nagyon szereti a lasagnet, én viszont nem szeretem az előre elkészített tésztát. Megbízhatóbb és gyorsabb a házi tésztával dolgozni. És nem mellesleg egészségesebb is. :)

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?