r
Nosalty Logó

Lasagne Ágickája konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lasagne Ágickája konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 4123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    835 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8804.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2533 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2572 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    5009 micro
  • β-karotin
    13754 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    57529 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 4123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2208 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

ragu

tészta

besamel

Elkészítés

ragu

  1. A bacont felkockázzuk, megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Hozzáadjuk a darált húst, azt is lepirítjuk.
  2. Míg pirul a hús, lereszeljük kis lyukú sajtreszelőn a répát, azt is hozzáadjuk a húshoz, belenyomjuk a fokhagymát is. Ha összeesett a répa, lesózzuk a ragut, fűszerezzük, rátesszük a paradicsompürét, és felöntjük tejjel.
  3. Még kell hozzáadni vizet vagy paradicsomlevet (attól még finomabb, paradicsomosabb lesz), annyit, hogy ellepje a húst.
  4. Készre főzzük kb. fél óra alatt, még ízesítjük, ha szükséges, esetleg pici cukrot tehetünk hozzá, ha nagyon savanykás a paradicsomtól.

tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a tojásokat, majd tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fél óra pihenés után kinyújtjuk tésztakészítő géppel, de ha olyanunk nincs, sodrófával is ki lehet nyújtani, 0.5 milliméteresre. Csíkokra vágjuk a tésztánkat.

besamel

  1. A vajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Ízesítjük.
  2. Egy kivajazott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat: először a besamelből teszünk, majd a tésztából, majd ismét a besamelből, majd a ragu, reszelt sajt és megint a tészta. Ezt addig ismételjük, míg tele lesz a jénaink.
  3. A tetejére a maradék besamellt és a ragut összekeverjük, ez megy az utolsó adag tésztára, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  4. Körülbelül 25-35 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3448
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a lasagnét, ezt a receptet több receptből kísérleteztem ki, nálunk ez a kedvenc, nagyon finom!

Hozzávalók

ragu

tészta

besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?