Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapocka-egytálétel zöldségekkel recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Cink
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B1 D B12 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
44.5 g

zsír

Összesen:
58.3 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
178 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
69 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
58 mg
Foszfor:
492 mg
Kálium:
1022 mg
Nátrium:
958 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
65 µg

szénhidrát

Összesen:
11 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
260.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
32 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
316 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
15 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
178 g

zsír

Összesen:
233.4 g
Telített zsírsav:
72 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
115 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
24 g
Koleszterin:
710 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.4 g
Kalcium:
276 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
231 mg
Foszfor:
1973 mg
Kálium:
4089 mg
Nátrium:
3825 mg
Cink:
27 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
258 µg

szénhidrát

Összesen:
44 g
Összes cukor:
19 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
1041.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
50 mg
Tiamin - B1 vitamin:
8 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
40 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
126 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
1266 µg
E vitamin:
11 mg
D vitamin:
17 µg
K vitamin:
60 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
11.5 g

zsír

Összesen:
15 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
46 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
18 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
127 mg
Kálium:
264 mg
Nátrium:
245 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
2.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
67.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
82 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-14 21:31

Kedves Vicikó!

Annyira jó ötlet a recepted, hogy bár igaz, bőrös sertésoldalasom van itthon, de vasárnap megcsinálom, - és igen, jó ötletek vannak benne, a héjában benne-vele sült fokhagyma, fantasztikusan édes marad- ez már tuti, hogy így készítem.
A héjában hagyjuk az édessé pirulás-párolás, ízátadás miatt a fokhagymát ,láttam már a TV Paprikán, Jamie Oliver főzős műsorában,( is), és gondolom, ha ott sikerélmény volt ,guszta, Ti is ettétek és fincsi volt, :-o - akkor nyugodtan készíthető, megenni nem a héját kell, hanem a benne levő édes fokhagymát.:-o
/ Ja igen, onnan tudom, hogy édes az íze, és a héját nem kell megenni, mert : ha anno a nagyanyám így sütötte a fokhagymás húst, a családjának,- aki pedig nem volt "sztárszakács", csak egy jól főző családanya, később unokákat is etető idős néni, nagyi, - akkor talán megbocsájtható, ha más is így főz, és még jó is lesz ! /
A kínait meg sehogyse raknám bele.:-(

Köszönöm, előre is a vasárnapi menünket.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:47

Kedves Éva, nagyon szívesen, remélem Nektek is ízleni fog!!! :-)

Bocs, de a fokhagyma-ügybe bele se megyek... , értjük a dolgot... ;-)

Szép hétvégét!
Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:40

Kedves Vicikó!

Sikeres volt, a vasárnapi ebédünk, köszönjük szépen, húsostól, fokhagymástól, répástól, úgy ahogy volt,- lesz máskor is, most mára, alig maradt belőle...:-O
Üthetek össze hozzá, azaz mellé valami másik második fogást, majdnem elfogyott, pedig azt hittem, hogy marad,.....nagyon ízlett a családnak.
Ma se maradhatnak éhen a drágáim! :-o
Köszönöm még egyszer.
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-09-21 21:08

Kedves Éva!

Még egyszer nagyon szívesen!!! :-)) És igazán örülök, hogy ízlett a kis családodnak!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak most lett egy kis szusszanatnyi időm...

Szép hétvégét Nektek!

Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-21 23:07

Kedves Vicikó!

Az idő kevés, a tennivaló mindig sok! :-O
Köszönöm a válaszodat, és várom a csodás recijeidet.
Szép hétvégét Neked is.

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-15 21:57

Kedves Vicikó!
Már minden előkészítve, persze a hús hűtőben, ahhoz, hogy holnap készülhessen.:-))
Tuti biztos, hogy sikeres lesz, - a nagymamám nem tett bele sárgarépát, de a családnak elolvasás és képnézés után szintén tetszett, így, úgyhogy holnap készül.:-o

Igen, nem is a vita miatt írtam, de nem értettem,mi a gond : és hát van olyan, aki használja, van aki nem, van aki így és van aki úgy, attól még jó lehet...csak emiatt írtam. Amúgy igazad van , több szó nem esik róla.:-o
Aki érti miért van így, az úgyis érti, és csinálja..:-o
Szép hétvégét, bár kissé most már tényleg hűvös lett az idő, itt volt némi eső tegnap este, és éjjel........ - most ennek jött el az ideje, hogy jöjjön ez az időjárás, az ősz, bár nem szeretem.
Éva-Anyóca

putyus
putyus Fri, 2012-09-14 15:01

A recept kitűnő. Bátran el lehet készíteni tarjából és csülökből is, de még oldalasból sem kizárt- majd kipróbálom- kicsit zsírosabb húsból az igazi szerintem. Chilipelyhet nem használok, helyette összetört kutyaf....a paprikát szórok a húsra, keveset mert kemény.

Jó főzőcskézést kívánok.
Putyus.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:52

Köszi, kedves Putyus!

Igen, biztos az általad írt húsokból is finom, szerintem is.

A paprika meg mindegy, kinek mi van otthon, nekem ez van, mi is szeretjük az erőset:-)

Üdv: Vici

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-09-14 12:04

Hurrá, ismét dívik az egyben sült hús! Imádom, és ez nagyon guszta, köszi a receptet!

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-13 18:16

Fokhagymát héjjával együt?? A többi jó, de ezt így meg nem főzném.

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-09-14 12:06

Kedves Sancho! Ha szoktad nézni a "sztár"séfek műsorait, bizony, azt mondják, hogy így, héjasul dobjuk a sütni való húsok mellé a fokhagymát, sokkal zamatosabb lesz, és nem esik szét a fokhagyma!

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-14 12:20

Sztárséfek nem érdekelnek. Főleg a tévészakácsok nem. Akitől tanultam, az sose követett el ilyent. S még szét sem esett, csak a kínaifokhagyma. Én, házit használok. Megpucolva.

Aval
Aval / Aval Thu, 2012-09-13 17:33

Kedves Vicikó!

Nagyon guszta a recepted, és imádom a zsemlegombócot, de csak tarjám van idehaza. Szerinted abból is sikerülhet?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:38

Szia Aval!

Biztos abból is fincsi, csak kicsit zsírosabb lesz. És köszi a dicséretet:-)

Szép hétvégét! Üdv: Vici

mimoza13
mimoza13 Thu, 2012-09-13 16:11

Sziasztok! Nagyszemű,lóbabból szeretnék főzni,olyat amit húshoz lehet adni.Mi az és hogy készül??? Valamilyen görögös étel.

755
sertéslapocka 1 kg
olívaolaj 6 ek
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
lila hagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 közepes db
koktélparadicsom 8 db