r
Nosalty Logó

Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 11706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 473 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    884.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    403 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    316 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 11706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 473 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és megfőzzük.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk.
  3. Az élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott zsírt, és az áttört meleg burgonyát.
  5. A tej hozzáadásával könnyen kidolgozzuk, és rugalmas lágy tésztát készítünk.
  6. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kb fél óra alatt megkel.
  7. A kelesztés után olajos kézzel félökölnyi gombócokat készítünk, és olajozott deszkán pihentetjük.
  8. Mire az olaj felforrósodik, már süthetjük is.
  9. Olajos kézzel, ügyesen széthúzogatjuk a tésztát, és forró olajban sütjük.
  10. Nagyon gyorsan sül, ha piros, akkor megfordítjuk és már sül is a másik oldala.
  11. Papírtörlőre szedjük, és forrón azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 123698
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 09.

Ajánló

Kínálhatjuk fokhagymával, tejföllel, sajttal- ki, hogy szereti. Virslivel töltve, leves mellé pedig nagyon laktató, finom második fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész család kedvence a lángos. Vásárokon, piacokon soha nem tudtunk elmenni a lángossütő mellett vásárlás nélkül. Mióta ezt a receptet találtam, bármikor nagyon gyorsan elkészül, és mindig nagy sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek