r
Nosalty Logó

Laktózmentes hógolyótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Laktózmentes hógolyótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    371.5 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, közben kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
  2. A masszából 3 db kerek lapot sütünk, 2 db 18 cm és egy 22 cm átmérőjűt. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, sütés: 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróba!
  3. A kész lapokat a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A vaníliás pudingot simára keverjük 1 dl tejjel, közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve belekeverjük a pudingos tejet, majd a tűzre visszatéve folytonos keverés mellett besűrítjük, ezután hűlni hagyjuk.
  2. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd forróra melegítjük, ezután langyosra hűtjük.
  3. Közben a túrót simára törjük egy botmixerrel, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a langyos zselatint.
  4. Az összeállításhoz átlátszó fóliával kibélelünk egy kb. 1,5-2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat. A piskótalapokat megkenjük a lekvárral.
  5. A tálba belesimítjuk a krém egy harmadát, rátesszük az egyik kisebb lapot a megkent része legyen lefelé. Ezután a krém másik harmada és a következő kis méretű lap jön. Végül a maradék krém és a legnagyobb lap következik, átlátszó fóliával befedjük, majd hidegre tesszük dermedni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem!

Díszítéshez

  1. A megdermedt tortát óvatosan kifordítjuk a formából (a teteje lesz most az alja). A kétféle tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukorral elkevert habfixálót, majd sima csöves habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a tortát. Tálalásig hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1728
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 20.

Receptkategóriák

Laktózmentes hógolyótorta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű krémes állagú, kiadós torta, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek