r
Nosalty Logó

Lajos féle sós-mogyorós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Lajos féle sós-mogyorós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    3250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott margarint a liszttel, tejjel, sóval összegyúrjuk.
  2. Letakarva egy tálkába tévebetesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  3. Másnap, mikor időnk engedi, elővesszük, és két részre osztjuk.
  4. Az egyik cipót a gáztepsi hátoldalán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, és 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk. Megkenjük egy felvert tojással, és mindegyik négyzet közepébe belenyomunk egy sósmogyorót.
  5. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig
  6. Ismételjük az eljárást a másik cipóval is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10641
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 25.

Ajánló

Az elkészítésnél én egyszerűsítettem: sütőpapíron nyújtottam ki a tésztát, azon készítettem el a négyzeteket, majd tettem bele papírostul a tepsibe. A méretet tekintve, azt hiszem, az én négyzeteim kisebb méretűek lettek -ízlések és pofonok...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos féle sós-mogyorós
K.Orsolya 17 recept

Édesanyám jóga-tornára jár, ahol a nyári szünet előtt mindig tartanak egy kis batyusbált. Idén Lajos által hozott sós apróság bűvölte el édesanyámat, s küldte el gyorsan e-mailben a receptet. Én sem tétlenkedtem, s másnap már férjem nagymamájától (a déditől) zsebeltem be érte a dicséretet... Egyszerű, gyors és nekem is nagyon ízlik. Bulikba nagyszerű kis rágcsálnivaló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!