Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lágy fehér kenyér recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát C B3 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
14 g

zsír

Összesen:
5.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
4 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
59 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
154 mg
Kálium:
245 mg
Nátrium:
802 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
42 µg

szénhidrát

Összesen:
84.4 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
60.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
58 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
5 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
84.2 g

zsír

Összesen:
32.5 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
26 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.8 g
Kalcium:
355 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
209 mg
Foszfor:
919 mg
Kálium:
1469 mg
Nátrium:
4806 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
251 µg

szénhidrát

Összesen:
506.2 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
365.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
343 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
15 µg
C vitamin:
33 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
54 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.8 g

zsír

Összesen:
3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
2 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
86 mg
Kálium:
136 mg
Nátrium:
442 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
46.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
33.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
5 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-12-12 04:32

Kedves Evi, hogy kell ezeket a peksutiket sutni? Az en sutomben minden kelttesztanak "kopogos" a kulseje a belseje pedig nyers marad. Mit ronthattam el, tul magas a hofok? Pedig mar a gozben valo sutest is kiprobaltam..:-((

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-12-12 21:43

Kedves Boribon!
Lehet, hogy kevés a folyadék benne? Nekem pl. nagyon bejött a víz vagy tej helyett használt Lidl-s joghurt. Bár a túl sok folyadék sem jó, mert akkor túl kel, majd összeesik. Én kenyeret általában 160 oC-on sütöm hőlégkeverésen, ami sokak szerint szárít. Én nem tapasztalok ilyet. A gőzben sütés mindenképpen jó. Én minden kenyérhez teszek sikért és aszkorbinsavat, viszont nem túl sok élesztőt. A folyadékmennyiséget az is befolyásolja, hogy milyen lisztet használsz. A finom liszthez sokkal kevesebb szükséges, mint a teljes kiőrlésűhöz. A burgonya ellágyítja a tésztát.
Limara péksége oldalán nagyon sok hasznos dolgot olvashatsz a kenyérsütésről. Szerintem szenzációsak a receptjei. Azt megfigyeltem, hogy amíg gázsütőben sütötte, az inkább szárazabb lett, ezért ott mindig gőzben sütötte. Igen kitartónak kell lenni a próbálkozásban, és egyszer úgyis sikerül. Sok sikert hozz. Ha úgy érzed, tudok bármiben segíteni, szívesen teszem. Üdv: Évi néni

449
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 1 dl
joghurt 2 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
himalája só 2 teáskanál
élesztő 1.2 dkg
burgonyapehely 4 dkg