r
Nosalty Logó

Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Összesen 1091 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 1091 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágjuk.
  2. A pácléhez a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A levet az ecettel, hagymával, cukorral és borssal felfőzzük, sóval ízesítjük. A páclevet a burgonyára öntjük, óvatosan összekavarjuk és hagyjuk állni, míg a burgonya a páclevet teljesen magába szívta, közben óvatosan meg-megkeverjük.
  3. A retket megtisztítjuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk. A kukoricát leszűrjük. Mindkettőt a burgonyához adjuk.
  4. Az öntethez: A majonézt elkeverjük a tejföllel, citromlével és cukorral, óvatosan a salátához kavarjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6739
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A salátát ízesíthetjük 1 ek apróra vágott kaporral és 1 ek ecetes tormával is.

Hozzávalók

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?