r
Nosalty Logó

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 403 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 403 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    4387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Elkészítés

Ecetes marinád

  1. Először is a nem lisztes krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A megtisztított vöröshagymát hosszában kettévágjuk, és vékonyan szintén felkarikázzuk.
  2. Egy megfelelő méretű tálban a sót, az ecetet (erős ecetesszencia) és a cukrot összekeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy teljesen elfedje az egészet. Kellemesen domináns, ecetesen-édes-sós aromás páclét kapjunk, ezt a víz mennyiségétől függően készítjük, közben ízlés szerint próbálgatva.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a karikázott hagymát, a krumplit és megborsozzuk.
  4. Hűvös helyen érni hagyjuk, lehetőleg egy éjszakán keresztül. Másnap, tálalás előtt leszűrjük a páclét.

Majonézes szósz

  1. A hozzávalókat másnap kikeverjük, legutoljára az olvasztott vajjal, finom habosra. A leszűrt krumplival és hagymával óvatosan összevegyítjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39270
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Ajánló

Időnként pácolt a krumplival párolt zellerkarikákat is, nagyon finom saláta volt ez is - ezt inkább ecetesen, és nem majonézesen tálalta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
Marti48 317 recept

Közeledik a karácsony, és Anyukám ezt a finom salátát készítette a tradicionális rántott halhoz karácsony estéjén. Ilyenkor én is elkészítem úgy, ahogy ő ezt leírta nekem az egyik tőle kapott szakácskönyv "Jegyzetek" oldalán. Az egésznek az a lényege, hogy előző este a felkarikázott főtt krumplit és a vékonyra karikázott hagymát az ecetes lében bepácoljuk. Másnap ezt leszűrjük, és a leírt "hideg majonéz" mártásba keverjük. Van még egy másik, főzött majonéz receptem is tőle, de most a könnyebbik megoldást osztom meg az ő kézzel lejegyzett receptje alapján.

Hozzávalók

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?