r
Nosalty Logó

Krumplin sült rablóhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katrin
Krumplin sült rablóhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6702.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    4630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8467 micro
Összesen 1665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük, és utána kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk, és hasonló karikákra vágjuk azokat is.
  2. A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk, és kb. 3x4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.
  3. Hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat), és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat.
  4. Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit, és így tovább felfűzzük a hozzávalókat. Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.
  5. Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben. Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal.
  6. A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött rablóhusikat. Kb. 2 dl vizet alá öntünk, majd alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 C-fokon. Majd kivesszük, megnézzük, és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon.
  7. Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük, és savanyúsággal, akár céklával is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3470
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Mi panelban lakunk, ezért inkább ősztől tavaszig szoktam ezt készíteni, mert jól bemelegíti a konyhát. De ezt persze nyáron akár kint a szabadban is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom egytálétel. Azért kell sok krumpli hozzá, mert a tepsibe belekarikázzuk a fennmaradó krumplit, rátesszük a húspálcikákat, s együtt megsül a rablóhús is és jó sok krumpli is hozzá. Ez a mennyiség kb. 6 emberre elég, leves nem is fontos ilyenkor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek