r
Nosalty Logó

Krumpli lasagne Redy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Krumpli lasagne Redy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4809 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    231.7 g

Zsír

  • Összesen
    270.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17175.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    11974 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 4809 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    753 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, karikára vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megpaprikázzuk, beletesszük a darált húst, tovább pirítjuk.
  3. A reszelt fokhagymát beledobjuk, és felöntjük a pár kanál vízzel felhigított sűrített paradicsommal, sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
  4. A majdnem puhára párolt húsos raguhoz adjuk a kockákra vágott olasz felvágottat, és készre főzzük.
  5. A besamel mártáshoz olajon a lisztet megfuttatjuk, felöntjük a tejjel. Lassú tűzön melegítjük, közben beledaraboljuk a kockasajtokat, és sóval, borssal, curryval ízesítjük. Sűrűsödésig összefőzzük.
  6. Tűzálló tálba először egy sor krumplit teszünk, aztán húsos ragu, majd leöntjük a mártással. Ezt a rétegzést folytatjuk, a tetejére krumpli kerüljön. Alaposan lenyomkodjuk, hogy egy kicsit összefolyjon, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Addig sütjük előmelegített sütőben, míg az alja és a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29449
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Maradék pörkölttel is készíthető, de az olasz felvágott és az oregánó azért feltétlen kell még hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi kedvenc kolleganőmtől kaptam a receptet, akivel régen rendszeresen cseréltünk ötleteket. Azóta már másfelé váltak útjaink, de a tőle tanult ételeket azóta is főzöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek