r
Nosalty Logó

Kreplach - izraeli húsos táska

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Kreplach - izraeli húsos táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 73 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    3546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat az olajjal és a sóval alaposan, habosra kikeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg kemény, de jól gyúrható tésztát nem kapunk.
  2. A főtt (vagy maradék) húst ledaráljuk, vagy késes aprítóval nagyon apróra, masszává aprítjuk, daráljuk. Hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, petrezselymet, fűszereket.
  3. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, 5 cm oldalú négyszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk a négyzeteken, félbehajtjuk (háromszögekké) és villával összenyomkodjuk a széleket.
  4. A kész húsos táskákat liszttel meghintett deszkán hagyjuk 1 óráig pihentetni. (Nem kell letakarni!)
  5. Felforraljuk a húslevest, majd beletesszük a táskákat és 10 perc alatt alacsony hőfokon megfőzzük őket. (Ezt a lépést én nem mertem bevállalni - féltem, hogy szétnyílnak a táskák, de egy se tette! -, így külön edényben, sós vízben főztem ki őket.)
  6. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3849
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyanítom, nem lesz a legtöbbet elkészített recept :) Húsos táskát picit macerás csinálni, de különleges és finom! Ráadásul volt maradék húsom és üres húslevesem is. A tésztákat összenyomkodás előtt megkentem tojásfehérjével, így tökéletesen és alaposan összeragadtak, nem nyíltak szét. A recept egy Divella szakácskönyből származik. Réges-régen Apukám aktív korában tárgyalt ezzel a céggel. Üzlet nem született, de szakácskönyvvel gazdagodtunk, amiben rengeteg-rengeteg isteni recept van. Ez is onnan származik. Ízletes, remek recept - bár a gyömbért a gyerekek kedvéért kihagytam az ízesítők közül. FreeFrom általános gluténmentes liszttel készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?