r
Nosalty Logó

Krémsajtos-paradicsomos farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Krémsajtos-paradicsomos farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    844 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a fokhagymát, fokhagymanyomóval zúzzuk össze.
  2. A fokhagymát 2-3 ek olajon sűrűn kevergetve fonnyasszuk meg alaposan, de vigyázzunk, hogy ne piruljon vagy égjen meg.
  3. Öntsük rá a paradicsomot és a levét (ha nem darabolt, előtte vágjuk fel, vagy nyomkodjuk szét főzés közben a fakanállal).
  4. Tegyük a paradicsomba a krémsajtot.
  5. Forraljuk össze, és adjuk hozzá az oregánót, amit kicsit a tenyerünkkel morzsoljunk össze.
  6. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, és sózzuk. Figyeljünk a sózásnál arra, hogy a krémsajt már sós lehet!
  7. Ha a mártás túl sűrű, a tészta főzővizével hígítsuk.
  8. Ha húst is teszünk bele, vágjuk kis kockákra.
  9. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, serpenyőben süssük aranybarnára.
  10. Adjuk a mártáshoz, és rotyogtassuk együtt még 10 percig.
  11. Főzzük ki sós vízben a tésztát.
  12. Tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8837
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Bazsalikommal vagy provence-i fűszerkeverékkel is kipróbálhatjuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémsajtos-paradicsomos farfalle
Vargamóni 18 recept

Aki ezt a tésztát eddig megkóstolta, annak nagyon ízlett. Még a magyaros étel-függő "apóskezdeményem" is szereti. Az eredeti recept Stahl Judité, én kicsit módosítottam rajta. Készíthetjük hússal vagy hús nélkül. Utóbbi esetben készüljünk fel arra, hogy a mártás gyorsabban megfő, mint  a tészta! Ne ijedjünk meg a sok fokhagymától, az ételnek nincs átható fokhagyma íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?