r
Nosalty Logó

Krémes rakott krumpli Salamon Csillától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 4266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10013.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    7501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1792 micro
Összesen 4266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Rakott krumpli

Mártás

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt.
  3. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
  4. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, rá a tojások felét, kolbász és a hagyma felét.
  5. Mártáshoz: vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt, és krémes állagúra keverjük.
  6. Burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást, megszórjuk sóval-borssal.
  7. Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász, ízlés szerint sózzuk. Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a mártást. És sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7091
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom krémes, szaftos lesz ettől a mártástól. 20 %-os tejfölt ajánlok hozzá.

Hozzávalók

Rakott krumpli

Mártás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?