r
Nosalty Logó

Krémes-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Krémes-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 1078 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 10773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 459 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1078 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    683.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    287 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    3279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4531.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cukor
    973 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    2578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5337 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    3709 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3398 micro
Összesen 10773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük. Még kétszer vesszük ezt a adagot, tehát összesen 3 ilyen lapot sütünk.
  3. Az első öntethez a cukrot karammellizáljuk, és bevonjuk vele a lapokat. Vigyázzunk, mert a karamell hamar megköt. Én mindegyik laphoz külön olvasztottam meg a cukrot.
  4. A második öntethez a csokoládát felolvasztjuk, és belekeverjük a margarint. Rákenjük a karamellrétegre.
  5. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Közben a margarint habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a tojásos massza, hozzákeverjük a margarinhoz és újra felhabosítjuk.
  7. Az alsó két lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét tejszínnel diszíthetjük, de ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33433
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes-diós sütemény
Fekete Éva 11 recept

Úgy kaptam ezt a receptet, de hosszú ideig nem sütöttem meg, mert sok tojás kell hozzá. Aztán az egyik ismerősömtől kaptam szép sárga tojásokat, és gondoltam, akkor kipróbálom ezt a sütit. Nem bántam meg, mert nagyon finom, igaz hogy nem fogyókúrás.

Hozzávalók

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek