r
Nosalty Logó

Krémes csokis-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Békésüti
Krémes csokis-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Elkészítés

˝Piskóta˝

  1. A sütőt előmelegítjük 155°C-ra. Egy edénybe a sütő aljára vizet teszünk, hogy gőz legyen sütés közben.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját az édesítővel és a lisztel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, mogyorót és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
  4. Kivajazott tortaformában fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös túrókrém

  1. A fagyasztott erdei gyümölcs-mixet egy teflonban puhára főzzük, majd belekeverjük a zselatinfixet (attól függ a mennyiség, hogy milyen híg lesz a gyümölcs), és félretesszük kihűlni.
  2. Ha a gyümölcs kihűlt, hozzákeverjük a túrót, igény esetén ízlés szerint édesítjük.

Étcsokis mousse

  1. Az étcsokit 2 evőkanál habtejszínben megolvasztjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megy, ha a tejszínt előtte egy órára fagyasztóba tesszük), majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt olvasztott étcsokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Fehércsokis mousse

  1. A vanília pudingot a vízben és a tejben 5 db édesítővel megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A fehér csokit 2 evőkanál tejszínben megolvasztjuk, félretesszük kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a teljesen kihűlt vaníliapudingot, az olvasztott fehér csokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tejszínben megolvasztjuk a csokit, és hagyjuk kihűlni, arra vigyázzunk, hogy az állaga folyós maradjon.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaforma oldalát. Rákenjük az erdei gyümölcsös túrókrémet, majd az étcsokis mousse-t, majd a fehér csokis mousset és a végén a tetejére olvasztott csokit.
  2. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2247
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Békésüti 10 recept

Szeretek kísérletezni a receptekkel, ezt a tortát először apukám szülinapjára készítettem, azóta a szülinapok állandó tagja, a család egyik kedvence. Én előző nap szoktam elkészíteni, hogy rendesen megszilárduljanak a krémek.

Hozzávalók

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek