r
Nosalty Logó

Kovászosuborka-leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Kovászosuborka-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 466 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 466 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    551 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük.
  2. A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük.
  3. Összemixeljük.
  4. A szalonnát felcsíkozzuk és zsírját kisütjük.
  5. Jól lehűtve, szalonnával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 552
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 101824
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A balatonszemesi Kistücsök Étteremben ettünk tavaly először kovászos uborkából készült levest. Idén még mindig fent van az étlapon, ami nem csoda, hisz isteni finom, forró napokon elképzelni sem lehetne üdítőbb leveses fogást. Találgatni sem kellett a hozzávalókat, az elkészítés módját: a múlt havi NLKonyhában Jahni László, az éttereme séfje, megosztotta a receptet az olvasókkal.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek