r
Nosalty Logó

Kovászos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Kovászos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 8286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3104.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    8630 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    486.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31043 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    576 mg
  • Kálcium
    5598 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1423 mg
  • Foszfor
    7229 mg
  • Nátrium
    16082 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    2961.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5063 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1160 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    6378 micro
  • β-karotin
    19531 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    86296 micro
  • Lut-zea
    9560 micro
Összesen 8286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1602 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük el alaposan a kovászt a tojásokkal, a vízzel és a sóval.
  2. Lassan adagoljuk hozzá a liszteket, folyamatosan gyúrva, míg a tészta a teljes lisztmennyiséget fel nem veszi.
  3. Folytassuk a gyúrást, míg egységes, ruganyos, nem túl ragacsos tésztát kapunk.
  4. Tegyük lefedve langyos helyre, kelesszük 1.5-2 órát.
  5. Hajtogassuk át, majd fél óra múlva ismét.
  6. A második hajtogatás után tegyük 6-8 órára a 9-10 fokos hűtőbe.
  7. Osszuk a tésztát kis darabokra, lisztezett felületen nyújtsuk a darabokat laposra, majd minden darabot többször küldjünk át a tésztagépen, míg vékony és erős lapokat kapunk. (Gép hiányában persze sodrófával is nyújthatunk.)
  8. Készítsük el a besamelt és a húsos szószt, daráljuk le a sajtokat. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, tegyünk az aljába egy tésztalapot. Öntözzük meg a húsos mártással, majd a besamellel, szórjunk rá kis sajtot, majd jöhet egy újabb lap. Rétegezzünk, míg minden el nem fogy. Legfelülre tészta kerüljön.
  9. Szórjuk meg a lasagne tetejét gazdagon sajttal, majd öntsük le a maradék besamellel. Toljuk be a sütőbe, 220 fokon süssük, míg már erősen bugyog a tetején a sajt (kb. egy óra), és kezd megbarnulni.
  10. Hagyjuk kicsit hűlni szeletelés előtt.

Besamel

  1. A besamelhez melegítsük fel a margarint egy fazékban, enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. Keverjük folyamatosan, tartsuk csomómentesen. Vegyük le a lángot takarékra. Keverjük el a hideg tejben a sót, borsot és szerecsendiót, majd lassan öntsük a vajas liszthez, gyorsan kavargatva. Ha az összes tejet beletettük, és besűrűsödött a szósz, vegyük le a tűzhelyről, és tegyük félre.
  2. A húsos szószhoz kevés olajon pirítsuk meg a ledarált csirkemellet a felcsíkozott hagymával, majd a sajt kivételével adjunk hozzá minden megmaradt hozzávalót (a répát és a paprikát vágjuk előtte apró kockákra), és főzzük kis lángon, míg minden meg nem puhul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1039
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 01.

Ajánló

Természetesen bármilyen egyéb töltelékkel/szósszal készíthető, a fenti csak példa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel minden elképzelhető és elképzelhetetlen konyhai bizgentyűvel muszáj rendelkeznem, természetesen egy nap hazahoztam egy tésztakészítő masinériát is. Ez akkoriban történt, amikor a kovásszal is megismerkedtem, így logikus volt, hogy az első bevetésen egy kovászos tésztát próbáljam ki. A kísérlet felettébb sikeres volt, azóta mély megvetéssel tekintek a bolti lasagne lapokra.

Hozzávalók

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!