r
Nosalty Logó

Köttbullar

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Köttbullar
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

Összesen 843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

Összesen 5055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8627.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    4553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1815 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 5055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    856 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

Elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. A húst finomra daráljuk, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat a tojást, tejszínt, fűszereket és a zsemlemorzsát. Hűtőben lefóliázva hagyjuk 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek (nekem egy éjszakát pihent).
  2. A húsos masszából diónyi darabokat tépünk, tenyerünk között golyókká formáljuk, és 165 fokos olajban 2 perc alatt megsütjük. Konyhai törlőre szedjük az olajat leitatni.
  3. A barnamártáshoz való csontot kis zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, fűszereket, vörösbort és paradicsompürét , esetleg ha levét elfőné, kevés vizet, és lassű tűzön 3-4 órát főzzük. Ezután kivesszük a csontot, a zöldségeket leturmixoljuk.
  4. Tálalásnál héjában főtt burgonyát és áfonyalekvárt adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5337
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köttbullar
Évi néni 1830 recept

Feljött a fiam régen nem látott haverja, P. Dávid, budapesti lakos. Kérdezgettem, hogy él mostanában. Elmesélte, hogy nagyon sokszor jár az Ikeaba enni, mert egyszerűen rabja lett az ottani húsgombócnak. Megígértem neki, hogy ha legközelebb jön, elkészítem számára az imádott étket. Na de ahhoz főpróba is kell. Tegnap este előkaptam a húsdarálómat, hogy ledarálom a kellő mennyiségű húst. Az eredeti recept sertést ír, de arra én nem annyira bukok, így a mindig a hűtőmben csücsülő pulykamellhez folyamodtam. Bekevertem a húsmasszát, aztán otthagytam. Hajnali fél 5-kor kipattant a szemem, hogy bizony mártás is kell, lekvár is kell. Ez egy gyorsított mártás volt, nem is helyesen készítettem el idő hiányában, meg mert nem tudtam kinyitni a vörösbort, csak némi felbontott rozé állt rendelkezésemre. Elfogyott a paradicsompürém, stb... Egy kis csavarral inkább hasonlított a végeredmény a vadashoz, de ezen már nem tudok változtatni. Viszont nekiálltam áfonyalekvárt főzni, hogy legalább az legyen tuti. Isteni lett minden. A barnamártás ronda, de finom, az áfonyalekvár fergeteges, és a húsgolyók is nagyon finomak lettek. Legközelebb, a vendéglátás alkalmával már a csúcsot szeretném nyújtani. :D:)

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?