r
Nosalty Logó

Körtés morzsasüti forró karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Körtés morzsasüti forró karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 3649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  3. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.

A körtéshez

  1. Vágjuk a körtét vékony szeletekre, kicsumázzuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, és összeforgatjuk a körteszeletekkel, félretesszük.

A morzsához

  1. A zabpelyhet, a cukrot, a lisztet és a fűszereket keverjük össze.
  2. Vágjuk rá a hideg vajat, és morzsoljuk el.
  3. A körteszeleteket terítsük a tésztára, majd szórjuk rá a morzsát. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig.

A karamellhez

  1. Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.
  4. Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13002
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Ajánló

A karamell bőven elég rá...vastagon. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsasüti az ősz ízeihez és a nyálkás, esős hideghez szinkronizálva...

Hozzávalók

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek