r
Nosalty Logó

Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SIÓ
Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 2550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 295 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1. A torta alapja egy egyszerű linzertészta: 12 dkg lisztet összemorzsolunk 6 dkg hideg vajjal és kb. 2 ek hideg vizet teszünk hozzá. Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, nem lágy masszát szeretnénk kapni, hanem morzsalékos szerkezetűt.
  2. 2. Folpack-ba csomagoljuk és fél, de inkább egy órára hűtőbe tesszük.
  3. 3. A körtéket felszeleteljük.
  4. 4. Közepesre melegített serpenyőbe felhevítjük a 18 dkg kristálycukrot. Fontos, hogy olyan serpenyőt használjunk, amit utána be tudunk tenni a sütőbe is.
  5. 5. Ha karamellizálódott a cukor (teljesen felolvadtak a kristályok), akkor kicsit visszavesszük a tüzet és hozzátesszük a vajat.
  6. 6. Elkeverjük, és ha felolvadt a vaj, akkor hozzátesszük a körtéket is.
  7. 7. Ha elegendő ideig hűtőben volt a tészta, akkor gyúródeszkán kinyújtjuk, vigyázzunk, hogy eközben ne sok lisztet tegyünk hozzá.
  8. 8. Rálapogatjuk a kinyújtott tésztát a körtékre és 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percig sütjük.
  9. 9. A sütés után kifordítjuk az edényből a kész tortát, mivel ez egy fordított torta, így nincs is más dolgunk vele.
  10. 10. A bazsalikomleveleket éles késsel felaprítjuk és összekeverjük a natúr sajtkrémmel.
  11. Tálalás: Egy tortaszeletre egy kanál bazsalikomos sajtkrémet rakunk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 628
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó választás a körte, mert nem kell aggódnunk az érettsége miatt. Utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy még leszedése után is tovább érik, ízesedik. Ha a karamell és a körte együttes gondolata még nem lenne elég, akkor képzeljünk még hozzá egy kis bazsalikomos sajtkrémet és nem tudjuk majd megállni, hogy el ne készítsük ezt a finom desszertet. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek