r
Nosalty Logó

Körtés-bazsalikomos almakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Körtés-bazsalikomos almakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 353 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 1412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 52 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 353 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3969 micro
Összesen 1412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az almákat és a körtét megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főni kb. 4 dl vízben egy csipet sóval, 8-10 bazsalikomlevéllel és 2 ek. cukorral.
  2. Közben egy almát szintén megpucolunk, konyhai aprítógépbe daraboljuk, hozzáadunk kb. 1 dl vizet és és még 5-8 bazsalikomlevelet, pépesítjük. Ettől a résztől lesznek igazán intenzívek az ízek, ha valaki ódzkodik tőle, nyugodtan kihagyhatja, és dolgozhat csak a főtt alapanyagokkal.
  3. Ha az almák és a körte megpuhultak, botmixerrel pürésítjük a levest, hozzáadjuk a citrom levét és a tejszínt. Végül, mikor már levettük a tűzről a levest, belekeverjük a nyers bazsalikomos almapépet is. Ha gondoljuk, le is szűrhetjük a levest, hogy egységesebb látványt nyújtson.

A karamellizált gyümölcsraguhoz

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, és helyes, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd beleszórjuk a gyümölcsöt, pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Megszórjuk a cukorral, és tovább pirítjuk. Végül hozzáadjuk a balzsamecetet, rotyogtatjuk még picit, és levesszük a tűzről.
  4. A tányérokba mert kész levesbe szórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2826
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

Én fahéj illatú bazsalikomot használtam, de bármilyen fajta megteszi. Fűszerezhetjük egyébként fahéjjal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Ez az ősz egyik legjobb levese. Az első fagyok előtt leszüretelt almából, körtéből és bazsalikomból kicsit pikáns, de nagyon harmonikus ízvilág kerekedik.

Hozzávalók

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek