r
Nosalty Logó

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 4875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát egy kapcsos tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen a karimán pereme.
  4. Beleöntjük a krémet, előmelegitett sütőbe toljuk, és 150-160 fokon lassan sütjük, addig amíg a teteje egy kis színt kap.
  5. A tojásfehérjét a cukorral és 1 tk ecettel felverjük, és a megsütött sütire simítjuk, visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a habnak színe nem lesz. Ne süssük, csak szárítsuk rá a habot!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25231
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

Egy egyszerű torta, amikor valakinek nem nagyon van ideje...de  mégis finomat akar enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
Áfonya 8 recept

Maradt itthon túróm, és gondoltam keresek a neten hozzá receptet. De sajnos, nem találtam olyat, amit én szerettem volna, így több receptből ollózva állítottam össze ezt a sütit. A  végeredmény egy nagyon jól sikerült, nagyon könnyű, egyszerű süti lett. Akár  hamis Rákóczi-túrósnak is hívhatnánk...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!