r
Nosalty Logó

Könnyed tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabcsycake
Könnyed tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 255 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig 3 ek porcukorral fehéredésig verjük (kb. 4-5 perc).
  2. Ezután belekanalazzuk a mascarpone sajtot a sárgájás krémhez, és tovább mixereljük. Miután összeállt, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjét. A krémmel el is készültünk. :)
  3. Lefőzzük a kávét, kiöntjük egy széles edénybe, és hozzáöntjük a fél dl rumot (lehet többet is, ízlés kérdése). Rakunk ebbe is egy kis porcukrot (ha valakinek a krém már elég édes, vagy cukros a babapiskóta, a kávéból ki lehet hagyni a porcukrot).
  4. Beleforgatjuk a babapiskótákat, és szépen kirakjuk vele az üvegtál alját. Ha végeztünk, picit meglocsoljuk egy kevéske rummal, és mehet rá a krém.
  5. A végén cukrozatlan kakaóporral hintjük meg. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára, de legalább 6 órára. Sok sikert, és jó étvágyat hozzá! :)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 271
  • Össznézettség: 311048
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabcsycake 4 recept

Készítettem már tiramisut régebben is, viszont sosem volt olyan, amivel én megelégedtem volna. Most elhatároztam, hogy olyan tiramisut fogok összeállítani, ami megállja a helyét, néztem is pár olasz videót, kiötlöttem a receptet, és lám sikerült:). Tejszínhab- és zselatinmentes, ami az olasz tiramisuban sincs benne, mégis habos, és nem folyik szét a tányéron;). Ez egy igazán könnyű recept, bárki meg tudja csinálni, és szerintem nagyon finom és légies, habkönnyű desszertet kapunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?