r
Nosalty Logó

Konnektor torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konnektor torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 1365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 8179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8351.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    3411 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.8 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4541 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 8179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótánkat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva belekeverjük a cukrot is. Amint elolvadt a cukor, mehetnek bele egyenként a tojások sárgái is, és végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-sütőporos-kakaós keveréket. Téglalap alakú tepsibe sütjük és csak az aljára tegyünk sütőpapírt, hogy tudjon emelkedni a piskótánk.
  2. Kakaós krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk és 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport is, és amikor sima a krémünk, lehúzzuk a tűzről és a margarin 1/3-át is beletesszük. Kihűtjük, és a habosra kevert maradék margarinnal robotgép segítségével jól átkeverjük. Egynemű krémet kapjunk.
  3. Narancsos krém: a narancslevet feltesszük melegedni és felfőzzük a pudingporral. Ha kihűlt kicsit, mehet bele a reszelt narancs héja, és robotgéppel belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  4. Torta összeállítása: a kihűlt piskótát körbeszélezzük. Hosszanti irányban kettévágjuk a piskótát, majd az így kapott téglalapokat két lappá vágjuk. 4 téglalapunk legyen. A kakaós krémből annyit tegyünk félre, hogy a végén tudjuk vékonyan megkenni a tortánkat, hogy a fondant tapadjon. A maradékot két felé vesszük. 1. lap, rá egy adag kakaós krém, 2. lap, rá a narancsos krém. 3. lap rá a másik adag kakaós krém, és az végül az utolsó lapunk. A félretett kakaós krémünkkel kenjük át a tortát. (Én egy éjszakát hűtöttem a díszítés előtt.) A lyukakhoz a tetejére kis fűszertartó fedelét használtam sablonként.
  5. Díszítés: fondanttal vonjuk be a tortát. A kapcsolót érdemes akár napokkal előtte meggyurmázni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9732
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Ez a torta egy villanyszerelőnek készült. A formát a neten találtam a desszert.eu oldalon. Szintén a neten találtam egy tortadíszítős fórumot, nagyon jók az ötletek. A krémeket máshol böngésztem. A kakaós krém Geleva érdeme (nosztalgia tátracsúcs)-köszi érte!! A narancsos krém AzEsztertől származik (narancskrémes brownie torta)- köszönöm!

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?